Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Рим

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Рим
Рим
Рим
Рим

Описание

Със своите 272 страници, повече от 160 прекрасни фотографии и 21 подробни цветни карти, пътеводителят на Нешънъл Джеографик „Рим“ не е просто справочник, който да ви упъти как да стигнете до столицата на Италия и кои нейни забележителности да посетите. Ако в наши дни все още е вярна фразата, че всички пътища водят към Рим, тази книга ще ви помогне да откриете своя собствен уникален път към сърцето на древния град и ще ви помогне да опознаете онези кътчета от него, до които туристите рядко достигат.
     Авторите Сари Гилбърт и Майкъл Броуз са истински американци, които – както много други свои съотечественици, са погледнали Рим за първи път с очите на пътешественици. И повече не са могли да се откъснат от него. Книгата, която двамата са написали, съчетавайки интересите и впечатленията си е изключително увлекателна дори само за четене. Текстът е разделен според различните райони на града, като са предложени обиколки за опознаване на райони с голяма културна стойност, но не са пропуснати и някои от големите „любови“ на Рим – кафето, сладоледът и местата за разходка в свободните дни. И всичко това е „овкусено“ с множество пикантни подробности, като:
     • Защо са избягали папите от Рим?
     • Къпала ли се е наистина Енита Екберг във фонтана „Треви“?
     • Защо римляните постоянно носят мобилните си телефони?
     • Коя благородна римска дама е позирала гола пред един от най-известните скулптори на своето време?
     • Пазят ли днешните римски готвачи разточителните рецепти от времето на Древния Рим?
     • Как са били наказвани за прелюбодеяние девствените жрици на богинята Веста?

     И още много любопитни подробности за един град, който хилядолетия наред е бил свидетел на прекомерна власт, невиждано богатство, изтънчени интриги и жестоки разгроми. Дори да нямате път към Рим, прочетете пътеводителя като роман и ще научите вълнуващи неща за историята му и за възходите и паденията на най-знатните му фамилии.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG