Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Дипломат в Америка

  • Дипломат в Америка
    Кат. №: 1373
    Вид: История
    Автор: Райко Николов
    Издателство: Труд
    ISBN: 9789545287060
    Корици: меки
    Страници: 292
    Формат: 13x20


    Цена: 7,99 лв.



Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Дипломат в Америка

Описание

“В периода, наричан "Студената война", съществуваха, изправени един срещу друг, два военнополитически блока – НАТО и Варшавският договор. По силата на това обстоятелство в продължение на повече от четири десетилетия България и САЩ бяха противници. Днес България е неразделна част от НАТО и САЩ са наш съюзник. Този факт потвърждава още веднъж мисълта, че държавите нямат вечни приятели и неприятели, а имат интереси, които с времето се менят и определят тяхната политика”, представя книгата си дългогодишният дипломат Райко Николов.
„Важно е да се знае как са се развивали отношенията между нашата страна и отвъдокеанската велика сила в онзи двуполюсен свят през изтеклия двайсети век. Това ме подтикна да посегна към перото и да напиша тази книга, което направих не за собствено развлечение, а защото бих искал да вярвам, че тя ще представлява един, макар и скромен, принос към историческата ни памет и затова ще заслужава вниманието на читателя. Споделям разбирането, че сме по-обективни и справедливи в преценките си за миналото, отколкото за настоящето, което в повечето случаи коментираме под въздействието на емоции или на конюнктурни съображения.” Допълва авторът.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG