Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

История на българите - комплект

  • История на българите - комплект
    Кат. №: 1689
    Вид: История
    Автор: Колектив
    Издателство: Труд
    ISBN:
    Корици: твърди
    Страници: 3560
    Формат: 22x28

    Пазарна цена: 269,95 лв.
    Цена: 250,00 лв.
    Спестявате: 19,95 лв.

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


История на българите - комплект

Описание

Съдържание:
История на българите том I (От древността до края на XVI век)
История на българите том II (Късно средновековие и Възраждане)
История на българите том III (От Освобождението (1878) до края на Студената война (1989)
История на българите том IV (История на българската дипломация)
История на българите том V (Военна история)

“История на българите” за първи път представи летописа на народа ни, а не на българските земи, както повечето досегашни научни трудове. Сред редакционния съвет на мащабния исторически труд изпъкват имената на водещи наши учени и историци. Идеята на авторите не е да пренапишат или изопачат конкретните факти, а да коригират отдавна наложени погрешни становища и да предложат на настоящите и бъдещите генерации най-адекватните тълкувания на историята от гледна точка на науката и на съвременността. Първите три тома проследяват хронологията на събитията – историята на българите от най-дълбока древност до края на Студената война (1989), а четвъртият и петият ще са тематично организирани – за военната история и за историята на българската дипломация. Това е цивилизационна книга, представяща развитието на един етнос в неделимата цялост на обществено-политическия, военно-дипломатическия, културния и стопанския му живот. Принципно нови са структурирането и периодизацията на историята ни – авторите проследяват различните тези за произхода на прабългарското племе, изследват географските граници на етноса ни и очертават параметрите на народностната ни принадлежност през вековете. Всеки от томовете на “История на българите” е богато илюстриран с цветни снимки, изображения и репродукции и с изобилна допълнителна или съпътстваща информация.

Авторите нямат претенции за “нов прочит на българската история”, но отделят специално внимание на пренебрегваните и дискусионните въпроси в нея. Вярват, че написаното в “История на българите” отразява съвременния етап от развитието на българската историография, освободена от идеологемите на близкото минало. Надяват се, че нейните страници ще дадат не само информация за същността на развиващите се исторически процеси, но и възможност за максимално пълна и точна оценка на историческия опит, който трябва да ползваме при изграждане на съвременната българска държава.

Авторите вярват, че предлаганата “История на българите” ще съдейства за патриотичното възпитание на нашия народ и възраждане на творческия български национален дух.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG