Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Герои на световната литература

  • Герои на световната литература
    Кат. №: 1785
    Вид: Учебна литература
    Автор: Колектив
    Издателство: Труд
    ISBN: 9789545288241
    Корици: меки
    Страници: 384
    Формат: 16x23


    Цена: 19,99 лв.



Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Герои на световната литература

Описание

Автор: Владимир Константинов, Елка Константинова, Ива Георгиева, Илиана Чекова, Магдалена Костова-Панайотова, Милена Цанева, Никола Чалъков, Николай Кирилов, Румен Шивачев

Енциклопедията „Герои на световната литература” представя основни персонажи от произведения на българската и чуждата класическа и съвременна литература – антична и западноевропейска, руска и други славянски литератури, американска, латиноамерикански и източни литератури.
Енциклопедията е предназначена за широк кръг читатели – ученици, студенти, преподаватели по литература, театроведи, както и за всички любители на художествената литература. Досега в България няма книга с подобно съдържание. За първи път обект на изследване са персонажите, а не творбите и творчеството на писателите.
Амбицията на съставителите е да обхванат основното в необятния свят на световната литература. В образите на литературните герои са въплътени идеите на писателите, разбиранията им за нравственост и морал, отношението им към доброто и злото. Стремежът на съставителите е да съберат и съхранят тези послания, носещи знанието и разбирането за света на човечеството от античността до наши дни, така че читателят да може да ги намери в един справочник. Да си припомни книгите, които е чел, и да потърси други, които ще предизвикат интереса му. Авторският колектив от най-добрите български учени в съответните литератури е гаранция за високото научно качество на енциклопедията.
Статиите за героите са поместени в основна азбучна част. Заглавието на всяка статия съдържа името на литературния герой, определението посочва от кое произведение и на кой писател е. Съдържанието на статията обхваща характеристика на героя според произведението и запознава със сюжетната линия, в която попада. Посочени са и символните значения, надрастващи пряката му характеристика. В края на статията е дадена кратка информация за най-големите театрални постановки или филмови реализации.
Изданието е допълнено със справочник на писателите, който съдържа кратка биографична статия за авторите на всички споменати литературни произведения. За удобство на читателя е направен и азбучен показалец.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG