Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Процесът за отмяна на решенията на общото събрание на корпоративни общности

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Процесът за отмяна на решенията на общото събрание на корпоративни общности

Описание


Пазарното стопанство предпочита субекти с корпоративно устройство, защото автономията на учредителния договор, респ. устава, както и автономията на волята на самото ЮЛ, формирана от техните общи събрания, правят юридическото лице самостоятелен участник в гражданския и търговски оборот.
Правовият ред обаче се нуждае от механизми за контролиране на автономната воля на корпорацията, затова определя правота на контрол да принадлежи на всеки неин член.
Именно правото на всеки член на корпоративно устроеното юридическо лице да иска отмяна на решения на общото му събрание е в центъра на последното правно изследване,което се предлага на пазара.
Нарастването на броя на корпоративните общности води до увеличаване броя на съдебните процеси за отмяна на решенията на техните общи събрания.
С настоящата книга се изследва връзката между материалното право и процесуалните норми в областта на гражданското и търговското право.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG