Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Фарът на сенките

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Фарът на сенките

Описание

Ню Йорк вдъхновява Ирландия, която е малка страна,
където местните писатели  трябва да отправят поглед и отвъд океана


Ирландката Алекс Баркли, приветствана от литературната критика като новата Патриша Корнуел, показва кога, как и защо един дебютен роман веднага става бестселър в САЩ, Великобритания и още дванадесет европейски страни и се превръща в издателско събитие.
Алекс Баркли, новото лице на ирландската литературна сцена, е родена през 1974 г. в Дъблин. Завършила е журналистика в Дъблинския университет. Отказва се от журналистическа кариера, за да напише “Фарът на сенките”. През десетте месеца, докато работи върху романа си, отсяда в шест къщи в шест страни, но винаги подбира така местата, че недалеч от тях да има фар. Оттогава не може да нощува сама където и да е. Твърди, че винаги е искала да работи с думи. Подкрепяна и насърчавана от съпруга си, тя се е посветила изцяло на писане на романи с главен герой детектив Джо Лукези. Работният й ден започва в 6.30 часа, пише средно по 1 500 думи на компютъра си между глътки колумбийско кафе и кракери. С основателна гордост си припомня за неотдавнашно постижение – 2 700 думи за един ден.


Успехът на книгата се дължи до голяма степен на това, че авторката знае какво искат читателите. И тя им го дава - един конвенционален психологически трилър от най-висока класа, който отговаря на всички критерии на жанра. “Още от самото начало знаех, че романът ми изисква специфична структура. Моят убиец никога нямаше да спре да убива и читателят знаеше защо го прави, но не знаеше кой точно е той, кога, къде и как извършва убийствата. Така се създават обратите в сюжета, а те са голямата тръпка в моята работа.”
Действието на ФАРЪТ НА СЕНКИТЕ се развива в спокойни, провинциални райони на Ирландия и северен Тексас. Може би някои от нас смятат, че за престъпността няма по-добро място от сенчестите улици на големия град, но какво биха правили писателите, ако не се възползваха от заблудите на читателите?  Когато една рутинна полицейска проверка завършва трагично, детектив Джо Лукези напуска нюйоркската полиция и започва нов живот със съпругата и сина си в тихо рибарско градче в Ирландия. Семейството се чувства щастливо и спокойно. Скоро обаче то ще преживее кошмар, много по-ужасяващ от кошмара, който и тримата са смятали, че са загърбили завинаги. 
Какво прави човек, когато се случва немислимото и той не може да защити семейството си? Когато усеща, че губи контрол над всичко, защото се оказва, че съпругата и  синът му, на които е имал пълно доверие, го лъжат. А през цялото време един сериен убиец го дебне....

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG