Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Убийство в стил рококо

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Убийство в стил рококо

Описание

“Когато отида там горе, ще запазя една голяма маса да сме пак заедно” – през 1995 година Румяна Узунова, вече неизлечимо болна, намира сили да иронизира дори болестта си. Острото й чувство за хумор не я напуска и в най-тежките моменти от съдбата й. Затова не е изненада, че нейният роман “Убийство в стил рококо” е пародия. Пародия не само на криминалния жанр, но и политическа пародия на тоталитарния режим у нас. Такъв, какъвто един човек с изострени социални сетива – това беше Румяна Узунова, го преживява и вижда. 
“Убийство в стил рококо” е писан в България в средата на 70-те, но следва Румяна  през целия й емигрантски път. Той е много различен от знаменателните й интервюта и репортажи по “Свободна Европа” – не само заради жанра. Но той е като техен предтеча.  Защото за да осмееш един тоталитарен режим през времето, в което го живееш, се изисква не по-малка смелост от тази да говориш срещу него по “Свободна Европа”. Тази смелост Румяна винаги е носила в себе си.
    За живелите това време събитията в “Убийство в стил рококо” са част от собствената им съдба. За родените обаче след него романът на Румяна е едно друго око към малко позната и почти неописана действителност. Дори обаче да я опознаят  сега чрез карикатурните персонажи в романа, това са познание и емоция, заради които си заслужава прочитът на “Убийство в стил рококо”.

Екатерина Бончева

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG