Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Научни куриози

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Научни куриози

Описание

Всичко, което искате да знаете за науката, но не сте имали време да попитате. Запознаване с 2000 години откривателство.
От дължината на човешкия геном до броя на звездите в небето – в тези страници е събрана удивителна колекция от разкази за човешката мисъл и откривателство.
Когато великият Исак Нютон поглеждал назад към работата на своя живот, той казвал: “Чувствал съм се като момче, което си е играло на морския бряг и се е развличало да открива понякога по-гладко камъче или по-красива раковина от обикновено, докато необятният океан на истината е лежал неоткрит пред него”. Като се има предвид докачливия характер на Нютон, можем да се досетим, че той би бил доста разстроен, ако някой друг бе определил по такъв начин постиженията му. Но образът, извикан от него, винаги е завладявал учените, а Сирил Ейдън хвърля поглед върху гладките камъчета, открити от други през последните 2000 години.
Тук е неговият подбор от забавни и осветляващи анекдоти, заедно с хронологични описания на събитията и завладяваща смесица от факти и числа за 200 известни учени и техните смайващи открития.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG