Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Залезът на рекламата и възходът на Пъблик Рилейшънс

  • Залезът на рекламата и възходът на Пъблик Рилейшънс
    Кат. №: 2145
    Вид: Бизнес
    Автор: Ал Рийс
    Издателство: Класика и стил
    ISBN: 954-9964-68-X
    Корици:
    Страници: 326
    Формат:


    Цена: 16,00 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


Залезът на рекламата и възходът на Пъблик Рилейшънс

Описание

Рекламата е вятърът. PR е слънцето.

Една от басните на Езоп разказва как вятърът и слънцето се скарали кой от двамата е по-силен.
Видели човек, който си вървял по пътя, и решили да разрешат спора, като го накарат сам да си съблече палтото. Първо опитал вятърът. Колкото по-силно духал, толкова по-плътно се увивал пътникът в палтото си.
Тогава се появило слънцето и започнало да грее. Скоро човекът усетил топлината му и си свалил палтото. Спечелило слънцето.
Не можете насила да се проврете в съзнанието на потенциалния потребител. Рекламата се счита за налагане, за нежелан натрапник, на когото трябва да се оказва съпротива. Колкото по-силен е натискът да се осъществи продажба, толкова по-силно духа вятърът и толкова по-силно потенциалният клиент се съпротивлява на посланието на продавача.
Рекламистите говорят за контакт на потребителите с рекламата. Във вестниците и списанията с реклама се пълнят цели страници, правят се вложки, дипляни, пълноцветни реклами. Трескава дейност, безумни подходи, лудешка смяна на кадри в рекламните телевизионни клипове, усилване на звука в радио клиповете ни заливат отвсякъде. Но именно това са признаците, които подсказват на потенциалния клиент: “Не ми обръщай внимание, аз съм реклама”.
Колкото повече се старае една реклама да се промъкне в съзнанието, толкова по-малка е вероятността тя да постигне тази цел. От време на време потенциалният клиент сваля гарда и вятърът печели. Но не много често.
PR е слънцето. Не можете да накарате насила медиите да прокарват вашето послание. То е изцяло в техните ръце. Можете единствено да се усмихвате и да направите всичко възможно вашият PR материал да е полезен.
А и едно редакционно послание не се възприема като силово от потенциалния клиент. Точно обратното. Бъдещите потребители смятат, че медиите се опитват да им помагат, като им отварят очите за чудесен нов продукт или услуга.
Нагоре
Soft Innovations
ESI Center Bulgaria

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG