Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Колекционер на любовни изречения

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Колекционер на любовни изречения

Описание

Колекционер на любовни изречения, но не само...
Трябва ли да мине голяма част от съзнателния ти живот, за да се сетиш в есента на годините си, че всъщност любовта е най-важното нещо, което изпълва живота ти със смисъл. А приятелствата, пътуванията и неоткритите нови светове... Какво се случи? Къде изчезна смисълът? А кой е смисълът?

Всички тези въпроси спонтанно нахлуват в главата ти, когато се потопиш в света на "Колекционер на любовни изречения" - първият роман на пловдивския писател Александър Секулов. А иначе познавачите на стила му със сигурност са чели или поне знаят стихосбирките му: "Седмо небе" (1988), "Високо, над далечината" (1997) и "Възхитително и леко" (2003). Или книгите с есета "Майсторът и камъните", "Всичко за книгата", или пиесата "Лека светлина", или колекцията "Наско Х. Истории с ром, джинджифил, стафиди и мед" съвместно с художника Атанас Хранов.

В "Колекционер на любовни изречения" има нежна, магическа и силна история. Има и елегантни препратки към Габриел Гарсия Маркес и Милорад Павич. Все пак директни сравнения са неуместни, защото Секулов всъщност притежава собствен стил, без излишни думи, или думи за заменяне. За тях Александър Секулов казва, че са "плод от дървото на абсолютната свобода".

Бивша циркова актриса плаща с остатъка от дните си, за да издири колекция от истории за мъжа, с когото преди години са били заедно 2 дни, 17 часа, 43 минути и няколко неизмерими секунди. Прекосява пустини, плава сред ледове, губи се из неизследвани племена по поречията на Нигер и Амазонка, но събира всички 28 истории за високия прегърбен вълшебник с оранжевата риза и щастливо отчаяния поглед. Намира ги записани върху ябълкова кора, пламтяща хартия, глинени делви, мед и сребро…

Това не е просто книга за любовта, а книга за смисъла, за вечното пътуване. За ситуациите, в които сме на ръба между любовта и раздялата, между обичайното и авантюризма, между живота и смъртта. Своеобразен пъзел, в който можеш да откриеш себе си, приятелите си, мечтите си. Една сетивна книга. От тези, които се четат бавно, за да се усети удоволствието от думите. Накрая й стои пропаст и Любовта е единственото, с което можеш да се задържиш над нея. Вярно, не е онази всекидневна литература, която четеш сутрин в автобуса или набързо през уикенда, между обяда и вечерната чаша вино. Тук става дума за важността на малките неща и на малките жестове, един малък прозорец навътре във всеки от нас.

Александър Секулов - „Колекционер на любовни изречения“
„В "Колекционер на любовни изречения" има нежна, магическа и силна история. Има и елегантни препратки към Габриел Гарсия Маркес и Милорад Павич. Все пак директни сравнения са неуместни, защото Секулов всъщност притежава собствен стил, без излишни думи, или думи за заменяне. За тях Александър Секулов казва, че са "плод от дървото на абсолютната свобода".
Весислава Антонова

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG