Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Империя

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Империя

Описание

Може да се каже, че в “Империя” Гор Видал надминава себе си и затова тази книга се оценява като най-успешна в поредицата Американски хроники, пише в. Ню Йорк Таймс, след като романът месеци наред е в класациите на бестселърите в САЩ и Великобритания.

Гор Видал рисува със забележителен замах въображаем портрет на Америка от началото на 20. век. В своето внушително епично повествование най-големият исторически писател  и жив класик на Америка пресъздава един период на големи надежди и възможности, на консолидирането на една млада империя и на ожесточени политически съперничества. Със замах Гор Видал ни пренася от 19 в 20. век, от прохождането на спасената от Линкълн република в империята, която се домогва да завладее целия свят.

Докато Америка се опитва да предначертае съдбата си, красивата и амбициозна Каролайн Санфорд отстоява правото си да бъде господар на собствената си съдба. За първи път я срещаме през лятото на 1896 г., когато един нюйоркски съд решава кому принадлежи наследството на богатата фамилия Санфорд. На Каролайн е уреден брак с младия Дел, сина на Държавния секретар на САЩ Джон Хей. Каролайн отказва да влезе в този капан и поема по свой път, който ще се пресече с пътя на най-влиятелните мъже на Америка. От редакцията на своя вашингтонски вестник Каролайн отправя предизвикателство към двама души, които издигат всевъзможни бариери пред скандалните й за онова време амбиции – Уилям Рандолф Хърст и неговото протеже Блез Санфорд, брат на Каролайн. В борбата за власт животът на брата и сестрата се преплита с живота на видни личности като президента Макинли и неговия наследник Тиодор Рузвелт, Уилям Дженингс Брайън, Хенри Джеймс, аристократичните фамилии Астор, Вандербилт.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG