Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Web услуги XML, WSDL, SOAP и UDDI

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Web услуги XML, WSDL, SOAP и UDDI

Описание

Уеб услугите позволяват използването на ново поколение приложения в Интернет. Тези услуги подържат комуникации от тип “приложение към приложение” – което означава, че приложения на различни места в мрежата могат да бъдат интегрирани така, че да работят като части от една голяма софтуерна система. Примери за такива приложения са автоматизирани бизнес транзакции и директен достъп от настолни и мобилни приложения (без браузър) до системи за резервации, стокови борси и системи за следене на поръчки.

За постигането на това, от основите на уеб услугите са се оформили няколко ключови стандарта: XML (Extendable Markup Language), WSDL (Web Services Description Language), SOAP (Simple Object Access Protocol) и UDDI (Universal Description, Discovery, and Integration). Допълнително беше създаден протоколът ebXML (Electronic Business XML) за улесняване на интегрирането на бизнес процеси между търговски партньори.

Тази книга представя ключови идеи и концепции, стоящи зад основните и разширените технологии за уеб услуги, и предоставя на разработчиците въведение в по-известните технологии, възникнали в тази област. Освен това Web услуги систематизира основните архитектурни подходи към уеб услугите, оценява ролята им в общностите на .NET и J2EE и предоставя информация за предлаганите от BEA, Hewlett-Packard, IBM, IONA, Microsoft, Oracle, Sun Microsystems и др. продукти.

Книгата ви позволява да бъдете добре информирани и да заемете водещи позиции за участие в този голям и бързо развиващ се пазар.

Основни теми:

XML инструменти за структуриране и сериализиране на данни
Как WSDL асоциира услуги с комуникационни и транспортни протоколи
Поддръжка на документни и RPC взаимодействия в WSDL
Задължителни и незадължителни елементи на SOAP
Обработка на съобщения и роля на междинните точки в SOAP
Формати на данни и API интерфейси в UDDI
Как ebXML представлява алтернатива на уеб услугите, предлагаща надеждна обмяна на съобщения, сигурност и възможност за преговори между търговски партньори
Ерик Нюкамър е главен технически директор на IONA (
http://www.iona.com), независим доставчик на платформи за електронен бизнес, които могат да се интегрират с уеб услуги. Като члена на World Wide Web Consortium (W3C) – организацията, отговорна за създаване на уеб стандартите – той участва в работните групи за XML протоколи и за архитектура на уеб услугите. Авторът е също представител на IONA в UDDI.org. Занимава се с уеб услуги от началото на 2000 г. Съавтор е на популярната книга Principles of Transaction Processing (Morgan Kaufmann, 1997), както и на многобройни статии, глави в книги и доклади за конференции.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG