Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Анатомия на илюзиите

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Анатомия на илюзиите

Описание

Това е една история за тънката призрачна  граница между стойностните неща в живота и пленителните човешки илюзии.
Не се ли случва твърде често да загърбим порива на сърцето си, вперили зорко поглед в големите си планове? Животът някак минава покрай нас, докато ние усърдно се борим да го вкараме в модели, които сме повярвали че са над всичко. Звучи ли ви познато?
Книгата Анатомия на Илюзиите изследва причините, които ни карат да влизаме в този зловещ кръговрат, привлича вниманието ни към тежките последиците и оставя читателя сам да намери изхода обратно към светлината. Романът проследява две паралелни нишки. Едната отразява емоционалните промени, настъпили у героите, които са огледало на българската душа през последните 30, 40 години. Другата нишка рисува реалната история на България, променила изцяло страната ни през последния половин век.

В книгата могат да бъдат разпознати някои от най-дискутираните и драматични типажи на съвремието ни. Зад много от тях се крие прототипа на съвсем реален човек, който лесно може да бъде разпознат. Тук ще бъде открит типичният комунист идеалист, комунистът лицемер, съвременният български мафиот, демократът, интелектуалецът, държавният служител от най-ниския до най-високия пост и всички те преплетени в една реалистична и интригуваща история на фона на автентична картина от съвремието ни. Авторката не е застанала на страната ни нито един от типажите, а по-скоро е изследвала причините, превърнали тези хора в това, което са. Всички те са рожби на обществото ни, мъниста от огърлицата на историята ни, сама белязала необратимо съдбите ми.

Романът прави анатомичен разрез на човешката душа, като анализира факторите, които я променят, нейните страхове, мечти, илюзии. Книгата търси пътя към човешкото щастие и болка, като философски интерпретира избора на съвременния човек и последиците от него.
 Книгата дава един оригинален прочит на най-новата Българска история, като търси причините за  рухването на Комунизма като идеал, настъпилата душевна и икономическа криза на нацията ни, трудният преход към пазарна икономика и демократично общество.
Самата авторка твърди, че книгата й не е за всеки, а само за онези, преминали през водовъртежа на живота, замаскиран от собствените им илюзии и осъзнали крещящата нужда да търсят себе си, като личности и съвременници на драматичното време в което живеем.
Романът е отразил автентичните исторически събития, като в него може да се намерят факти и подробности, непубликувани до момента. Паралелно с това, авторката преплита в сюжета ценни анализи и разсъждения за промените настъпили и в обществото ни

Романът е обединил няколко типични човешки истории от най-новата ни история с много поука в тях. Авторката е търсила мотивите за поведението им, изледвайки техните мечти, болка, илюзии. Тук няма лоши и добри, а просто хора, било то на върха или на дъното, с техните копнежи, слабости и страхове. Дори и най-големият предстъпник е представен от чисто човешката му страна, а читателят ще има възможността сам да реши накрая кой е лош и кой добър, съобразно собствените си разбирания.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG