Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Аферата Шекспир

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Аферата Шекспир

Описание

Млада асистентка се изправя срещу предизвикателството на една от най-добре пазените тайни в историята. Натали е автор на студия, която се опитва да разсее спекулациите около автентичността на авторството на Шекспир. В разработката младата жена предприема кръстоносен поход срещу скандалната версия, че Ан Уотли е автор на част от сонетите и пиесите на барда. 

Седмица преди сватбата си с Робърт Ривър, директор на рекламата в една от най-мощните и скандални корпорации в Европа, Натали получава писмо от някой си Кевин Кроу. Тайнственият подател обещава да й повери сензационни разкрития, свързани със самоличността на монахинята от ордена “Сейнт Кеър”. Кроу твърди, че в него е завещанието на жената, за която Шекспир е имал намерение да се ожени, но така и не са му разрешили да направи тази стъпка. Кевин Кроу определя среща на Натали на следващия ден във Виена.

Изпълнена с гняв към годеника си заради скорошни негови прегрешения, Натали се качва в първия самолет и отлита за австрийската столица. Същата вечер в хотела пристига късен гост. Най-близкият приятел на Робърт Ривър моли Натали да тръгне с него към Будапеща, където се провежда конкурсът за Евровизия. Кенет Лиъри е всепризнат фаворит и Европа се готви да му поднесе скиптъра на победител.

 Въпреки колебанието, Натали потегля за Будапеща. Младата жена дори не подозира, че съвсем скоро лавината от събития ще я повлече по опасна наклонена плоскост, върху която се сблъскват интересите на могъщо бизнесобщество, авторитарна научна гилдия и амбициозни представители на медийната индустрия. Същата нощ Натали разбира, че е попаднала сред зъбчатите колела на добре смазаната машина за тиражиране на сензации.

Минути преди да потегли отново за Виена Натали се изправя срещу човека, който твърди, че стиска в ръцете си завещанието на Ан Уотли. Озадачена от присъствието му в унгарската столица и от прекалената му осведоменост, младата жена се държи студено и заявява, че не тя е човекът, чрез когото Кроу ще постигне целите си. Независимо какви са те. Събеседникът й я уверява, че е готов да й повери документа. И да й осигури така жадувания от всеки изследовател миг слава. Когато обаче поставя условията, Натали не е склонна да приеме. В мига, когато обявява, че се оттегля, непознатият доверява, че в него е и дневникът на Ан Уотли. Натали си дава сметка, че дневникът е значително по-любопитна находка от завещанието. Защото е изповед. И крие тайни, които човек споделя единствено със себе си. Решимостта й да се откаже от уговорката е разколебана. Младата жена е наясно, че този дневник би могъл да хвърли светлина върху една от най-вълнуващите загадки в историята. Неизвестностите около младежките години и брака на нейния кумир. И някои от белите петна в биографията му. 

Кенет Лиъри уверява Натали, че Кроу е играч от класа и вероятно се опитва да вдигне шум около находката. Натали не проумява защо, след като стиска в ръцете си нещо толкова ценно, Кроу не размаха изповедите пред света. Убедена е, че дневникът на Ан Уотли ще се превърне в бестселър за часове.

Същия ден тя научава, че Робърт Ривър е обвинен в нанасяне на жесток побой над бившата си любовница Карол Маркенсен. Годеникът й е задържан в Осло. Робърт Ривър наема частен детектив, който се заема с разплитането на случая.

На Кенет Лиъри му предстои изпитание. Да завоюва титлата на един от най-авторитетните музикални конкурси. Минути преди началото на състезанието той тръгва към хълма на Гелерт, където Кроу обещава да повери дневника на Натали. Самата Натали остава да чака в хотела.

В същото време група фанатици се готвят да отстранят фаворита от надпреварата. Там, на хълма Кенет Лиъри е завързан и отведен в необитаема къща. Докато Натали чака завръщането на Кен, бившият професор от Братиславския университет Януш Кослер звъни в хотела и я моли за среща. Говори за пари, които са му необходими и които би могъл да осигури, ако младата жена се оттегли от играта. Натали не разбира какво точно иска професорът. Въпреки това отива на срещата и същата вечер се оказва завързана в тъмна стая върху грубо метално легло. Чувства се упоена, чува гласове в просъница, иска да отблъсне човека, който прави опит да се възползва от безпомощността й.

Някакъв непознат младеж извежда Натали от къщата и тя попада в прегръдките на Кенет Лиъри. Тогава у нея се прокрадва съмнението, че попидолът е организирал отвличането, за да насочи прожекторите към себе си. Когато заявява, че няма намерение да участва в тази извратена игра, Натали с изненада открива, че дневникът на Ан е вече в ръцете на Кен. Започва да чете трескаво изповедите и открива поразителни сходства със стихове и образи от сонетите на Шекспир.

Въпреки желанието й да се скрие от похитителите, Натали установява, че някой се движи непрекъснато по петите й. Знае къде ходи, с кого се среща, какво говори. Този някой действа като фантом. Натали е убедена, че желанието на професора да се добере до някакви пари, го превръща в опасен противник. Тя решава да надникне в тайния свят на Януш Кослер. И да разбере какво се крие зад налудничавите му идеи. И зад стремежа да я държи далече от полето на науката.

След като преодолява поредица от непреодолими препятствия, Натали прониква в къщата на професора и става свидетел на ужасяващи доказателства за нестройната природа на старческия му ум. В кабинета на Кослер тя открива и пълния набор от досиета, които той й подхвърля и в които са изложени най-скандалните обрати в изследванията за Шекспир.

Натали тръгва за Виена, водена от единственото желание да се скрие от очите на всички. Във влака тя среща австрийския дипломат Ралф Мюлер, който се държи като покровител и не я изпуска от погледа си. Натали е убедена, че противникът й е изпратил този галантен ласкател, за да я накара да сложи оръжието. Младата жена си дава сметка, че не е готова за подобна стъпка. Хер Мюлер й предлага да разсее съмненията й относно автентичността на изповедите. Натали на драго сърце му прехвърля грижата за свитъка, защото е наясно, че докато дневникът е в ръцете й, противникът ще я преследва, заплашва, ще затяга безмилостно въжето около шията й. Ужасът, който преживява при срещата с убиеца в една от залите на двореца Шьонбрюн я кара да се чувства изплашена и объркана. Натали разбира, че палачът не се интересува от дневника, а търси нещо, което тя така и не е в състояние да му даде. По простата причина, че не знае какво е.

Междувременно Натали разбира, че момчето, което я спаси от лапите на похитителите, е фоторепортер в реномирано издание. Младежът открива сред вещите й карта на малък остров и потегля натам, воден от желанието да изрови богатството на първите капиталисти в Англия. Навремето Шекспир заедно с известни свои колеги създават проспериращо предприятие. Купуват театър “Глоб”. Наемат най-прочутите актьори.

Фотографът е убеден, че членовете на “Чембърлейн Актинг Кампъни” са скътали в земята злато, което чака някой да го измъкне на светло.

В същото време събитията в Осло приемат трагичен обрат. Момичето, което се готви да разкрие подробности около истинските причини за задържането на Робърт Ривър, е убито хладнокръвно. В пресата се появяват публикации, че годеникът на Натали е присвоил крупна сума, с която си е осигур

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG