Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Другарите Световна история на комунизма

Поръчай


Брой:
  Поръчай


 Другарите Световна история на комунизма

Описание

Изминаха почти две десетилетия от срива на комунистическите режими в СССР и Източна Европа. Робърт Сървис, един от най-изтъкнатите британски изследователи на съвременна Русия, проследява историята на комунизма в целия свят. Въз основа на огромен брой източници, някои доскоро недостъпни, авторът представя живи описания на главните действащи лица и решаващите събития и поврати още от самото зараждане при Маркс и Ленин до Сталин, Мао, Кастро и след тях. Сървис се вглежда отблизо както във висшата политика, така и в социалните акценти, които карат милиони хора да подкрепят тази идеология в толкова много страни. В книгата са разгледани и особеностите на режимите в Китай, Югославия и Куба, насочва се вниманието към неуспешни вътрешнокомунистически революции, към по-слабите комунистически партии в Европа и САЩ, както и към еврокомунизма от последните десетилетия.
Тревожното заключение на автора – и важно послание към 21. век – е, че макар комунизмът в първоначалната му форма да не съществува в наши дни, бедността и несправедливостите, които направиха възможен неговия възход, все още се ширят по света и могат да бъдат експлоатирани от екстремисти.
Увлекателно написана, брилянтно аргументирана, разтърсваща и тревожеща - това е една превъзходна историческа книга, която трябва да се прочете.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG