Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Приказки от Землемория. Другият вятър

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Приказки от Землемория. Другият вятър

Описание

Заключителните две части на един от най–добрите фентъзи цикли.
За пръв път на български език.
Пет нови истории от придобилия световна слава фантастичен свят на Ле Гуин.
Приказките от тази книга изследват или разширяват света, създаден в първите четири романа за Землемория. Всяка от тях представлява разказ сам за себе си.
“Откривателят”, новела, разполагаща се във времето неколко-стотин години преди “Магьосникът от Землемория”, описва един тъмен и тревожен Архипелаг и разкрива как е възникнала Школата на Роук.
“Костите на Земята” представя облика на магьосниците, учители на първия учител на Гед и как човешкото смирение, ако е достатъчно голямо, може да надделее над един земетръс.
“Тъмна роза и диамант” е великопелна история за младежка любов, показваща как понякога магьосниците могат да тръгнат по различен път.
“На Високото блато”, от краткото, но изпълнено със събития време, преживяно от Гед като Върховен маг на Землемория, разказва за властолюбието - и за властта на любовта.
“Водно конче” показва как една жена, изпълнена с достатъчно решимост може да строши стъкления купол на мъжкото магьосничество. Действието в нея се развива скоро след последния роман за Землемория и също така предлага мост - драконов мост - към следващия роман за Землемория
ДРУГИЯТ ВЯТЪР
Един магьосник, един кърпач на гърнета, един крал, един дракон и едно изгорено момиче се изправят пред властта на смъртта.
Заклинателят Елша се бои от съня. Сънува страната на смъртта, жена си, която е умряла млада и копнее да се върне при него толкова силно, че го е целунала през ниската каменна стена, разделяща нашия свят от Сухата земя, където тревата е повяхнала, звездите са неподвижни и любимите същества се разминават, без да се познаят. Нощем мъртвите теглят Елша към себе си. Чрез него те могат да се освободят и да нахлуят в Землемория.
Ле Гуин съчетава вълшебната си фантазия с дълбоко човешко, земно, затрогващо смирение.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG