Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Вещно право. Практически проблеми

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Вещно право. Практически проблеми

Описание

Проблемите на вещното право винаги са представлявали особен интерес за практикуващите юристи, защото засягат всеки български гражданин и пораждат значителни имуществени интереси. В периода след 1991 г. бяха приети редица реституционни закони, предвиждащи възстановяване на отчуждените и отнети след 1944 г. имоти. Все още не е приключил процесът по възстановяване на собствеността върху земеделски земи и одържавени гори, а и в твърде продължителен период и занапред в практиката ще се поставят за разрешаване спорове за собственост, произтичащи от претенции за възстановени права по силата на реституционното законодателство. Възстановена беше общинската собственост чрез обособяването й от държавната собственост. Осъществи се продължителен процес на трансформиране на държавната и общинска собственост в собственост на физически и юридически лица чрез преобразуването и приватизацията на държавни и общински предприятия.
Заедно с проблематиката, свързана с приетите след 1990 г. закони в областта на вещното право, са разгледани и класическите вещноправни институти като владение, собственост и основанията за придобиване право на собственост, съсобственост, етажна собственост, жилищностроителни кооперации, подобрения, сервитути, правото на държавна и общинска собственост, преобразуването и приватизацията на държавни и общински предприятия като способи за придобиване на вещни права, както и някои специфични процесуални въпроси, свързани със защитата на вещните права. Специално внимание е отделено и на вещноправните проблеми, свързани с реституцията.
Във второто издание са цитирани и критично анализирани съдебни решения (много от които необнародвани) на ВКС и ВАС, вкл. и най-новата практика от 2007 г. Най-актуалните проблеми на действащото вещно право са разгледани основно от гледна точка на практиката. Това е причината за големия интерес към книгата от страна на практикуващите юристи - съдии, адвокати, юрисконсулти, нотариуси, научни работници и студенти.
Авторите на книгата - проф. Марио Бобатинов и Красимир Влахов, са дългогодишни съдии с богат практически опит като преподаватели.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG