Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Нищетата на славата

  • Нищетата на славата
    Кат. №: 2662
    Вид: История
    Автор: Ървинг Стоун
    Издателство: Ера
    ISBN:
    Корици: меки
    Страници: 712
    Формат:


    Цена: 18,00 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


Нищетата на славата

Описание

Ървинг Стоун е създател на жанра биографичен роман. С неуморното търпение на историк той години наред се рови в архиви, събира материали за живота на своя герой и така се раждат блестящо написаните романи “Жажда за живот”, “Страдание и възторг”, “Гръцкото съкровище”, “Страстите на разума”. Творбите му пресъздават не само съдбата на определена личност, но и детайлно обхващат социално-икономическите условия и духовните ценности на съответната епоха. Ървинг Стоун безпогрешно улавя пулса на времето, стремежите и страданията на новаторите, които бележат историята на човечеството.
“Нищетата на славата” хвърля светлина върху еднa от емблематичните фигури в историята на изкуството – потайния, скромен Камий Писаро. Уникален творчески талант, той е член на бунтарския кръг художници, наречени по-късно Френските импресионисти. Романът на Ървинг Стоун е пъстро платно, върху което е изобразен духът на Европа от XIX век. След детството си на Антилските острови, Писаро заминава за Париж, за да учи изобразително изкуство и там попада под влиянието на Коро и Барбизонската школа. Той развива собствен уникален стил, който скандализира изкуствоведи и критици и му отрежда нерадостната съдба на вечно отхвърлян и неразбран творец. Детайлно и образно Ървинг Стоун ни води през изпитанията сполетели Писаро и съпругата му Жюли, бедността и нищетата, които така и не унищожават духа и силата на непризнатия новатор в изкуството.
“Нищетата на славата” е портрет не само на Камий Писаро, но и на набиращата популярност школа на импресионистите и тяхната борба за признание. Ървинг Стоун разплита съдбата на противоречиви и гениални личности като Мане, Моне, Сисле, Дега, Реноар, Сезан, Гоген, Мари Касат, Берта Моризо, Ван Гог.
Също като романите “Гръцкото съкровище” и “Страстите на разума”, “Нищетата на славата” е мащабна творба за велики хора и епохи. История за изстрадания жизнен път на вдъхновен творец, чиято четка е подчинена на ритъма на сърцето му, личност, създала и опазила една от най-ярките тенденции в изкуството.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG