Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Ана Всерусийска

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Ана Всерусийска

Описание

В "Ана Всерусийска" Илейн Фейнстейн разказва за живота на великата руска поетеса и забележителна личност на двайсети век Ана Ахматова. Източниците за пълната й биография са новооткрити мемоари, писма, дневници и интервюта с все още живите приятели и роднини на Ахматова.
Стиховете на Ахматова не са загубили силата си и до днес, въпреки че рускинята е започнала да твори преди повече от 115 години. Самата тя споделя: "По онова време звучеше абсурдно жена да се смята за поет." Талантът й отрича максимата, че само мъжете са добри поети, но цената, която тя плаща за този триумф, е провалът й и като майка, и като съпруга.
Много мъже са покорени от красотата й, но и трите й брака са нещастни. По време на Сталинската диктатура й е забранено да публикува стиховете си, а в залог на творческото й мълчание единственият й син и третият й съпруг са заточени в Гулаг. Емблематична личност за всички потискани от съветския режим, тя отстоява себе си през болест, нищета и десетилетен конфликт между женските си увлечения и изискванията на изкуството.
Творенията на Ахматова притежават класическата елегантност на Пушкин и страстта на собствения й драматичен живот. Илейн Фейнстейн рисува нов портрет на забележителната жена, заради чието достойнство и воля Марина Цветаева я нарича Ана Всерусийска, както подобава на царица.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG