Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Търсачите

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Търсачите

Описание

История на вечния стремеж на човека да опознае света и самия себе си
От автора на “Откривателите” и “Творците” - летопис на най-големите въпроси на човечеството “Кои сме ние?” и “Защо сме тук?”.
Даниъл Дж. Бурстин, спечелилият “Пулицър” автор на “Откривателите”, ни представя някои от най-великите пионери-търсачи, чиято вяра и мисъл е водила човека в търсенето на смисъла на нещата през вековете.
Мойсей търсел истината горе, в небесата, докато Софокъл се обръща към разума. Томас Мор и Макиавели отстоявали разбирането си за истината чрез социални промени. В модерната епоха Маркс и Айнщайн откриват смисъла в науките. В това епично интелектуално приключение Бурстин следва великите търсачи от героичната епоха на пророците и древногръцките философи до сегашния век на скептицизъм и опитите да се дадат отговори на великите въпроси, предизвиквали винаги човешкия ум.
“История на човешката мисъл, представена с... майсторство, неподправена възхита от търсещия човешки ум и тънък усет за детайла”.
Милоуки Дж ърнъл-Сентинел
“Бурстин съчетава живо мнението и ерудицията на виден историк с първокласна журналистическа яснота и усет към анекдота... Просто неустоимо!”
Ю Ес Ей Тудей
“Находчиво и свежо обобщение на най-доброто от човешката мисъл през вековете... Историческият преглед на Бурстин и стимулиращото му чувство за това как се отстоява едно становище и оборва друго, ясно показва идеята му за човешкия разум като неуморен търсач на истини.
Провидънс Сънди Джърнъл

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG