Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Физическите константи в природата

  • Физическите константи в природата
    Кат. №: 2836
    Вид: Природата
    Автор: Джон Бароу
    Издателство: Бард
    ISBN: 9545858918
    Корици: меки
    Страници: 432
    Формат:


    Цена: 14,00 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


Физическите константи в природата

Описание

Физическите константи са числа, определящи същността на Вселената. Те ни казват колко силни са силите в нея и какво могат да направят основните й закони: силата на гравитацията и тази на магнетизма, скоростта на светлината, масите на най-малките частици на материята. В тях са закодирани най-дълбоките тайни на Вселената и те изразяват едновременно най-дълбоките ни познания и най-голямото ни невежество относно Космоса. Тяхното съществуване е свидетелство, че в Природата цари невидим ред. Но макар да сме натрупали опит в измерването на стойностите на всички тези константи, отчайващата ни неспособност да обясним или предскажем тези стойности доказва колко много има да научаваме за вътрешните механизми, движещи Вселената.
Какво знаем засега за тези физически константи? Известно ли ни е защо са такива, каквито са? И константи ли са те всъщност? Стойността им еднаква ли е навсякъде? Съществува ли някаква връзка между тях? Щеше ли да се зароди и задържи животът, ако те бяха малко по-различни? Има ли други вселени, където те са различни?
Това са някои от проблемите, с които тази книга се занимава. Тя започва с поглед в миналото към откриването на първите физически константи и тяхното влияние върху учените. Новите теории за Вселената ни карат да очакваме, че е възможно съществуването и на други пространствени измерения. Физическите константи може би ни предлагат уникален прозорец към по-висшите пространствени измерения. Тази книга разказва и историята на едно вълнуващо ново откритие в астрономията: за първи път астрономическите наблюдения подсказват възможността някои от физическите константи да са имали различна стойност, когато Вселената е била по-млада. Означава ли това, че физическите закони на Природата бавно се променят? Има ли всъщност нещо във нашата Вселена, което е неподвластно на ерозията на времето? Има ли изобщо някакви физически константи...?

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG