Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Чиракът на магьосника; Майстор магьосник

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Чиракът на магьосника; Майстор магьосник

Описание

Серията САГА ЗА ВОЙНАТА НА РАЗЛОМА изстреля Реймнд Фийст до второ място по популярност сред фентъзи-писателите в света (заедно с Дейвид Едингс).
Всяка от 6-те книги на сагата ЧИРАКЪТ НА МАГЬОСНИКА (1982 г.) и МАЙСТОРЪТ МАГЬОСНИК (1983), СРЕБРОТРЪН (1985) и МРАК В СЕТАНОН (1986), ПРИНЦ НА КРЪВТА (1989) и КРАЛСКИЯТ КОРСАР (1992) е бестселър. На български език БАРД ги издава в три тома.
"Нямам никаква представа какво искат читателите ми, така че пиша това, което ми диктува въображението. И ако този измислен свят създаден от мен забавлява 27 000 000 души, говорещи 14 различни езика, е, това е просто прекрасно.
ЧИРАКЪТ НА МАГЬОСНИКА излезе от печат през 1982 г. От тогава до днес всяка година се допечатва. Това е може би единствената причина моят издател да ме обича все още. Всъщност, тя се продаваше доста добре около 1 година. След това от уста на уста, слухът за нея достигна момент, в който ЧИРАКЪТ НА МАГЬОСНИКА просто се разграбваше от лавиците.
Аз мисля, че хората се заразиха от емоционалността й. Не се пише фентъзи роман с някой герой тъпанар, който никога не смее да си мръдне пръстта. Пише се за човека, жадуващ за приключения, отмъщение, справедливост, извършващ големи дела (често насила), като на карта винаги е поставен въпрос - по-важен дори от живота на героя.
Веднъж в едно предаване разговаряхме на тази тема с Клайв Баркър. Ставаше дума за здравословен страх, за приключения, които ще завършат благополучно, по време на които се вършат големи дела, но и в които няма истински риск. Според мен това е привлекателното на фентъзито. Как го пиша ли? Просто си го измислям! За мен част от удоволствието е, че повечето пъти дори и аз не знам какво точно ще се случи, докато не го напиша."
Из интервю на Рей Фийст в Британската преса

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG