Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Ръкописът на Войнич

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Ръкописът на Войнич

Описание

      Това е книга за друга книга, и то такава, която никой досега не е успял да прочете и разбере. Става дума за Ръкописa на Войнич - документ, добре известен сред криптографите, лингвистите и учените, занимаващи се със Средновековието. Това е една от най-странните творби в света – 250 страници, изпълнени с илюстрации на необикновени растения, астрологични карти, къпещи се “нимфи”, както и съпътстващ коментар на напълно непознат език и азбука.
        Джери Кенеди и Роб Чърчил разследват загадката, обграждаща Ръкописа на Войнич, като разглеждат различните хипотези относно авторството на текста и информацията, съдържаща се в него. Книгата проследява лъкатушещата, пълна с неясноти история на ръкописа през вековете и предполагаемата му връзка с известни имена като Роджър Бейкън, Джон Дий или пък с катарите. Предвид възможността това да е изгубен алхимически текст, ръкописът продължава да интригува не само учени, криптографи и лингвисти, но и всички любители на загадки и разбивачи на кодове. Със сигурност обаче това е един от най-любопитните и енигматични документи в света.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG