Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Магнетизъм

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Магнетизъм

Описание

Един „магнитен флуид“ тече във всеки от нас. Как да бъде използвана тази енергия, позната още от времената на древните египтяни?
Как да я усвоим, развием и  усъвършенстваме?
Как да я приложим за лечение?

Магнетизиращи паси, целебно дишане, методи за визуализация и релаксиране, но също така кратка история на магнетизма, 
юридически аспекти на практикуването му и съвременните магнетизатори:
книгата на Жан-Клод Секонде разглежда тези въпроси и ви представя всичко,
което би трябвало
да знаете за магнетизма.

     От хилядолетия насам по целия свят мъже и жени успяват да изцелят болни, само като положат върху тях ръце. Разбира се, ние не отричаме ползата от официалната медицина – това би било абсурдно. Пеницилинът, антибиотиците и кортизонът (споменаваме само най-популярните медикаменти) спасяват всеки ден хиляди болни. Да не забравяме, обаче, че същата тази медицина често не успява да се справи с безсънието и ставните болки, дължащи се на възрастта на човека, както и с леките изгаряния.
Във Франция има много лечители, предимно жени, които изтеглят огъня, „заклинат“ ухапванията от насекоми или наместват глезените на конете… и на техните ездачи. У някои тази способност е вродена и се разкрива по естествен път. Други установяват наличието ù благодарение на опитен наставник, който прозира заложбите им и ги подтиква да станат лечители.
Тази книга си поставя за цел да въведе читателя в основните принципи на целебния магнетизъм. След като постигнат видими резултати, най-надарените ще поискат да задълбочат знанията и уменията си. Останалите може би ще се научат да облекчават страданията на близките си поне временно, докато пристигне лекарят – кой знае, някой път той може да установи, че пациентът му вече е оздравял.
     Множество лекари се отнасят с разбиране към тази практика. Някои от тях признават действителността. Техните резерви са по-скоро по отношение на липсата на достатъчна медицинска подготовка и познания у „емпи-риците“, отколкото към ефикасността на техните практически действия.
Що се отнася до мен, висшето си образование по пара-медицина получих в Англия, където ми бяха издадени свидетелства и дипломи по физиотерапия и остеопатия. Моята подготовка като хайлпратикер (практик по естествена терапия) в Германия беше увенчана с издаването на официална диплома от Министерството на здравеопазването. Девет години изучаване на анатомия, патология и клинични симптоми ми дадоха широки познания също така в областта на болестите изобщо. Научих се да определям допустимите граници, присъщи на официалната и алтернативна медицински практики. Това произведение представлява същевременно синтез на тридесетгодишната ми практика и на личните ми наблюдения, както и сравнение между тези две „течения“.
     Слушателите на моите лекции и моите ученици също помогнаха индиректно за подготовката на тази книга: провокативните въпроси, които те често ми поставяха, ми дадоха материал за разсъждение. Колкото до моите пациенти, те ме задължават ежедневно да се запитвам за ползата от практическата ми дейност; те ми представят своите страдания както един затворник своите белезници, очаквайки от мен да намеря ключа, който да ги отър­ве от страданието, от болестта, от проклятието. Три нещастия, които имат един и същи корен: злото.
Посвещавам тази книга на тези, чието тяло страда. Бих им пожелал да срещнат двама събеседници – своя лекуващ лекар и своя традиционен лечител – които те заслужават.
Поемам също отговорността да предложа тук някои указания за лечение чрез полагане на ръце. Направих го, за да помогна на всеки, който – от медицинския надзорен персонал до сестрите – не знае какво да направи, за да облекчи страданията и болките.
     Тези старовремски жестове са без „противопоказания“. Добра ръка за всеки!


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG