Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Забравените от небето

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Забравените от небето

Описание

Преди близо три десетилетия тази книга с документални разкази за столетници от Родопите предизвиква може би най-големия литературен скандал в новата ни история. Авторката Екатерина Томова се сблъсква с Николай Хайтов, който прави опити да издаде сборника под свое име. Изчерпала всички други възможности за помощ, Томова се среща с Тодор Живков… Тогавашната власт потулва скандала, книгата е издадена и печели много награди.
В предговора на новото издание авторката се връща към скандала, публикува факти, които са променили много съдби и животи. Жестока, драматична и горчива изповед.

Тия странни същества живеят в състояние на душевно охолство, хармония и благодат. Те излъчват човечност. Екатерина Томова е хванала може би последния влак. Вероятно това е последната възможност да се запази нещичко от тоя благороден, достолепен и мъдър човешки свят.
Кръстьо Куюмджиев


Авторката съумява да съчетае и обобщи от много съдби онова благородно като тих подвиг и неповторимо присъствие на неподозирани делнични личности, които са истинско злато в човешката съкровищница на един народ.
Радой Ралин


„Забравените от небето“ е изключителна книга и тя не може да бъде повторена…
Владимир Свинтила

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG