Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Пътешествието „Одисей“

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Пътешествието „Одисей“

Описание

Пътешествието „Одисей“ поставя една от загадките, чийто отговор човечеството търси от векове – пълна измислица ли е историята на Омир за Одисей? Наистина ли легендарният Одисей е направил своето пътешествие след обсадата на Троя? И ако е така, къде точно е срещнал невероятните създания като Цирцея, магьосницата, превърнала моряците в прасета, или сирените, които се опитват да прелъстят пътниците с песните си? Съществували ли са в действителност Сцила и Харибда и циклопите?  
Като в истинска детективска история Тим Северин с копие на галера от Бронзовата епоха поема по следите и стига до изумителни решения на тази загадка. Според легендата цели девет години Одисей пътува към Итака и историци и археолози от векове се опитват да разберат дали това се е случило в действителност. Всяко от местата, споменати от Омир, е разчетено по различен начин и няма двама изследователи, които да са единодушни по който и да е от въпросите.  
Сега за първи път описанието за пътуването е подложено на практическа проверка с копие на галера от времето на Одисей по начина на древните мореплаватели. Резултатът е поразителен. Тим Северин преобръща наопаки ортодоксалните теории и след поредица от открития успява да определи мястото на Блуждаещите скали, пещерата на легендарните циклопи и да даде ясни отговори на още десетки въпроси.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG