Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

СЪПОСТАВКА НА МОЙСЕЕВИЯ ЗАКОН И РИМСКИТЕ ЗАКОНИ

Поръчай


Брой:
  Поръчай


СЪПОСТАВКА НА МОЙСЕЕВИЯ ЗАКОН И РИМСКИТЕ ЗАКОНИ

Описание

Ръкописите със заглавие „Lex Dei quam praecepit dominus ad Moysen“ („Закон божи, който бог предаде на Мойсей“), открити през ІХ-ХІ в., не престават да бъдат обект на интерес за историци, юристи, филолози, теолози и пр. В допълнение към теориите за неавтентичността на заглавието на текста, в който са представени паралелни норми от Мойсеевите и римските закони, е и назоваването му през ХVІ в. като „Collatio legum Mosaicarum et Romanarum“ (Съпоставка на Мойсеевите и римските закони).
Collatio е нетрадиционен и уникален за епохата си сравнителноправен опус. Древният автор е дал пример за отношение към различните правни култури и народи и за търсене на единството на човешката цивилизация в спазването на универсални закони.
Книгата съдържа латинския текст на този извор на правото с редактиран и анотиран превод на български, изложение по въпроси, свързани с ръкописите, тяхното авторство, период и цели на създаване, предназначение и пр. Представени са основните мнения и хипотези, както и библиография за самия източник, за римското и еврейското право през Късната античност и Ранното средновековие.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG