Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Европейски измерения на Освободителната война 1877-1878

  • Европейски измерения на Освободителната война 1877-1878
    Кат. №: 3684
    Вид: История
    Автор: Андрей Пантев, Христо Глушков
    Издателство: Абагар
    ISBN: 9789544277772
    Корици: меки
    Страници: 240
    Формат: 14x21,5

    Пазарна цена: 15,00 лв.
    Цена: 14,00 лв.
    Спестявате: 1,00 лв.

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Европейски измерения на Освободителната война 1877-1878

Описание

Научната литература по историята на Руско-Турската война 1877-1878 г. е толкова многобройна, разнолика и разнообразна, че тя самата може да бъде обект на отделно изследване. Но в нея рядко срещаме равновесие в оценките. Ако преднамерено се експонират или изтъкват само една от страните на това равновесие, тогава пропорциите са нарушени, а същият процес приема едностранчиво обяснение. При тази зависимост онова, което се пише "за" войната или "против" нея, е фактически опит за възстановяване на разумното равновесие.
Войната бе европейско събитие, особено в нейната предистория и последствия. Но основният определящ показател за нейния исторически смисъл е отношението спрямо Русия като инициатор и реализатор на тази война.

Българското Освобождение не може да бъде обяснено само като война между две изостанали империи с ограничен характер и локално значение. То е най-важната, но не единствена част от финалната фаза от Голямата балканска криза 1875-1878 г. Освен това, българското Освобождение е част от историята на Европа. Затова то не може да бъде напълно разбрано без съпътстващите го фактори и компоненти от нея.

Без разбиране на цялата европейска политическа и интелектуална атмосфера по това време ние не можем да обясним нито феномена "българската агитация", нито мотивацията на тази война, нито отношението към нея, нито причините за разкъсването на българския етнодържавен организъм през горещото лято в Берлин през 1878 г...


Авторите


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG