Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Влизането на Вермахта в Русе през 1941 г.

  • Влизането на Вермахта в Русе през 1941 г.
    Кат. №: 3685
    Вид: История
    Автор: Иво Жейнов
    Издателство: "Захари Стоянов"
    ISBN: 9789544277604
    Корици: меки
    Страници: 204
    Формат: 29,5x21

    Пазарна цена: 20,00 лв.
    Цена: 18,50 лв.
    Спестявате: 1,50 лв.

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Влизането на Вермахта в Русе през 1941 г.

Описание

Населението в България посреща изключително добронамерено германските войски през 1941 година. Това е един от изводите, които се налагат в албума-изследване за влизането на Вермахта в Русе.
" Това не е продиктувано от симпатии към проповядваните идеи от нацизма... По същество преминаването на Вермахта и войната на Балканите през 1941 година е възприета от българския народ като следващ етап от национално-освободителните борби и победа на справедливостта", каза авторът Иво Жейнов.

За първи път в настоящата книга-албум "Влизането на Вермахта в Русе през 1941 година" се показват над 180 документални снимки от преминаването и пребиваването на германските войски в града и района. Значението на фотографиите се засилва от факта, че те не са предварително режисирани, а са инцидентни и в най-голяма степен пазят историческата истина. След репродукциите има текстова част, която представлява проучване върху малко известни моменти от историята на Русе през Втората световна война. То е направено с помощта на новоразсекретени документи в Архива на МВР и недооценявани документи от Държавния архив в Русе.

Голямата германоезична колония в Русе се утвърждава още през епохата на Възраждането. В новата българска държава германоезичните имат богат принос в изграждането на стопанския и културния живот. България преживява превратни исторически моменти в стремежа към национално обединение. В реализирането на заветната цел съюзници са Германия и Австро-Унгария.

Авторът декларира, че книгата-албум е историко-културно проучване на един малко известен момент от българската история и не пропагандира идеите на нацизма. Читателите в никакъв случай не може и не трябва да приемат, че целта на настоящето издание е провокация към другомислещите.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG