Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Овцевъдство с козевъдство

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Овцевъдство с козевъдство

Описание

592 страници текст, плюс 16 стр. цветни илюстрации!
Овцете и козите са едни от първите видове селскостопански животни, които човек е започнал да отглежда за задоволяване на своите потребности от мляко, месо, вълна и кожи.

Конституционалните и биологични особености и на овцете и на козите им дават възможности за приспособяване към най-различни условия на климат, терен, почви, растителност и оттам на различни условия на хранене и отглеждане. Едновременно с това и овцевъдството и козевъдството със своите специфични продукти задоволяват потребностите както на вътрешния, така и на външния пазар.

Овцевъдството задоволява до голяма степен със суровини потребностите на млечната, месната, текстилната и кожаро-кожухарската промишленост. Получаваните хранителни продукти (овче сирене, кашкавал, агнешко месо) са с деликатесни качества и задоволяват не само вътрешния пазар, но и износа. Това бе причина овцевъдството да бъде обявено от Правителството за приоритетен отрасъл.

Козевъдството е характерно с възможността да произвежда екологически чисти продукти с диетични качества. Това особено се отнася до козето мляко и ярешкото месо. Млякото е пълноценна храна за човека, като се доближава по редица съставки до човешкото. Месото от младите животни до двумесечна възраст се смята за диетично. Това доведе до масово търсене, особено на западния пазар на тези продукти. Реализацията им е практически неограничена.

Предлаганият учебник-монография по овцевъдство с козевъдство е съставен по новата учебна програма на вече обединената дисциплина "Овцевъдство с козевъдство", която се чете в специалността по "Животновъдство" в Аграрния факултет на Тракийски университет.

Освен от студенти, монографията може да се ползва и от различни специалисти, стопански дейци и фермери.

Авторите:

Светозар Тянков - професор, д-р с.н., дългогодишен ръководител на катедра "Овцевъдство". Основно работи по селекциата на овцете и козите и генетичния им полиморфизъм.

Илия Димитров - професор д-р с.н. Работи за създаването и усъвършенстването на ТК овцеи интродукция на породи за месо. Разработва и реализира синтетична линия. Селекционер.

Иван Станков - доцент, д-р с.н. Работи в селекцията на ПТК овце и млечни породи кози. Обект на научната му дейност са хистологичните и технологичните изследвания на кожите.

Радослав Славов - доцент, д-р с.н. Селекционната му дейност е съсредоточена с ТК и цигайски овце и кози от млечното направление.

Димитър Панайотов - доцент, д-р. Работи в областта на вълнознанието и селекцията на тънкорунните овце.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG