Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Невроотология

  • Невроотология
    Кат. №: 38
    Вид: Медицина
    Автор: д-р Георги Ангов
    Издателство: Сиби
    ISBN: ISBN 978-954-730-441-3
    Корици: мека корица
    Страници: 256
    Формат:


    Цена: 12,00 лв.



Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Невроотология

Описание

Световъртежът и нарушеното равновесие са сред най-честите оплаквания, срещани у пациентите. Факт е също, че до неотдавна световъртежът беше един от „мистериозните” симптоми в медицинската практика. За много лекари диагностицирането на световъртежа се свежда единствено до ориентировъчно и невинаги точно отграничаване на централен от периферен световъртеж, а “успешното” му лечение много често се дължи на естествените компенсаторни механизми на организма.
Общоприетите схващания за възникване на вертижните синдроми като “следствие от мозъчно-съдова недостатъчност”, “ошипяване на шийния отдел на гръбначния стълб” и др., обясняват много малка част от тези заболявания. В последните години вестибулологията разкри множество факти, доказващи ролята на невродегенерацията, вирусните инфекции, автоимунните нарушения и не на последно място – психологическите фактори във възникването и развитието на равновесните разстройства.
Основната цел на тази книга е да се убедят лекарите, срещащи проблема световъртеж, че той е лесен за диагностициране и в много случаи поддаващ се на лечение симптом. В първите глави са разгледани накратко анатомията, физиологията и патофизиологията на вестибуларната система. Анализирани са подробно основните моменти при снемане на анамнезата на болен със световъртеж. Отделена е една глава за клиничното изследване на вестибуларната система. За лекарите със специален интерес към проблема е отделена глава за обективното изследване на вестибуларния апарат – нистагмография и постурография. Останалите глави са посветени на по-често срещащите се заболявания, които се проявяват със световъртеж. В последната глава е направен преглед на физикалното лечение на равновесните разстройства.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG