Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Сравнително конституционно право

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Сравнително конституционно право

Описание

Книгата е първият учебник по сравнително конституционно право в България от няколко десетилетия насам. Той разглежда уредбата на държавните органи, формата на държавно управление и държавно устройство, парламентаризма, основните конституционни принципи и системата от източници на конституционното право в сравнителна перспектива. Специално внимание е посветено на въпросите за същността на конституцията, видовете конституции и еволюцията на конституционализма. Анализът се съсредоточава върху държавите – членки на ЕС, но са разгледани и други влиятелни или интересни в сравнителноправен аспект страни като САЩ, Русия, Швейцария, редица държави на Балканите и др. Направени са и съпоставки между националните конституционни системи и конституционното право на ЕС.

Евгени Танчев е доктор по право и професор по конституционно, сравнително конституционно и конституционно право на ЕС в СУ “Св. Климент Охридски”, НБУ и УНСС. Той е съдия в Конституционния съд на Р България и член на Венецианската комисия за демокрация чрез право. Бил е консултант под егидата на различни международни организации при създаването на конституциите и конституционното законодателство на Казахстан, Таджикистан, Киргизстан, Азербайджан, Естония и др. Бил е гост-професор в Университета на Вирджиния, Католическия университет във Вашингтон и др.

Мартин Белов е доктор по право и старши асистент по конституционно право в СУ “Св. Климент Охридски”. Той е преподавател по конституционно право на Федерална република Германия и Европейско право в ZEDES “Germanicum” и гост-преподавател по сравнително конституционно право в Университета на гр. Кьолн.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG