Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

История на Народна Република България

  • История на Народна Република България
    Кат. №: 3849
    Вид: История
    Автор: Колектив
    Издателство: Сиела
    ISBN: 978-954-28-0586-1
    Корици:
    Страници: 0
    Формат:


    Цена: 30,00 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


История на Народна Република България

Описание


под общата редакция на Ивайло Знеполски 

Днес, двадесет години след падането на комунизма, към акумулирането на необходимата критична маса от мемоарна литература се прибавят и възможностите за все по-широк достъп до партийния и държавния архив, както и полезната за работата на историка времева дистанция. В своята съвкупност изброените фактори позволяват да се обособи  нов дял в съвременния летопис - историята на Народна република България.
Книгата се стреми да предложи сравнително пълна картина на най-важните моменти и аспекти от историята на Народна република България без претенции да ги изчерпва. Авторите не се съмняват, че тя ще продължи да се пише, да се разширява и задълбочава, въвличайки нови, ненамерили място аспекти: формите на съпротива срещу режима, концлагерите, емигрантските организации и тяхната активност, правото и съдебнатам система, външната политика на комунистическата държава, процеса на отделяне на обществото от режима и не на последно място -  историята на всекидневния живот. ... Празноти, които с времето ще се запълват. Книгата става реалност с надеждата, че основната задача на труда е постигната, а тя е: наред със стремежа за изчерпателност и задълбоченост, задаването на изследователска позиция и използването на изследователски методи, които във висока степен да гарантират все по-точното представяне и оценка както на основните контури на комунистическия феномен, така и на придаващата му плътност събитийност.

Създаден през есента на 2005 г., Институтът за изследване на близко то минало идва да запълни една все по-осезаема липса в академичния и в обществения ни живот. Комунистическо то минало е загърбено, но не е осмислено и преодоляно, не е изживяно като манталитет и продължава да се възпроизвежда под различни форми. На фона на общественото мълчание за комунизма и сблъсъка на различни частни памети и стратегии за манипулирането им се появяват поколения без историческа памет. Ще бъде жалко, ако преминат през история та или по точно историята премине през тях, без да разберат какво точно им се е случило. Институтът си поставя за цел насърчаването и подпомагането на изследванията в областта на съвременната българска история, както и методологическото обновяване и обогатяване на тези изследвания. Стремежът ни е да помогнем на младите хора в България и на всеки четящ и любознателен гражданин да получат адекватно познание за отминалия период.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG