Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Софийската Берлинска стена

  • Софийската Берлинска стена
    Кат. №: 3850
    Вид: История
    Автор: Палми Ранчев
    Издателство: Сиела
    ISBN: 978-954-28-0595-3
    Корици:
    Страници: 0
    Формат:


    Цена: 8,00 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


Софийската Берлинска стена

Описание

Палми Ранчев има доста бурна и нетипична за съвременния български писател житейска биография. Бил е боксьор, треньор, собственик на кафене и игрална зала, директор на вестник, журналист на свободна практика и бодигард на още по-свободна, сценарист, телевизионен водещ и безработен. Със сигурност могат да се прибавят още няколко начина, да речем десетина, с които си е изкарвал прехраната, както казва той в едно свое интервю.

Новата му книга съдържа стихотворения, писани през последните двадесетина години. Тяхната основна тема е духът – разрушителен, оцеляващ и същевременно съзидателен – който свързва понякога в парадоксални връзки различни индивидуалности, житейски посоки, запомнящи се изражения, физиономии и профили. В стиховете са кодирани съществени смисли от времето, което повече от двайсет години очакваме да станe минало. Става дума за демокрацията, за България, за „героите на прехода и тяхната музика”. Повечето стихове са публикувани на литературните страници на в. „Труд”, в. „Сега”, в. „Литературен форум”, „Литературен вестник”, сп. „Пламък”, сп. „Летописи”, сп. „Сезони” и на други места. В книгата авторът се е опитал да покаже какво представлява Софийската Берлинска стена.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG