Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Българско-румънски речник

  • Българско-румънски речник
    Кат. №: 4258
    Вид: Чужди езици
    Автор: Тибериу Йован
    Издателство: Труд
    ISBN: 9789545289606
    Корици: твърди
    Страници: 700
    Формат: 140х210


    Цена: 30,00 лв.



Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Българско-румънски речник

Описание

Предлаганият Българско-румънски речник / Dicţionar bulgar-român е фототипно издание на Dicţionar bulgar-român от Тибериу Йован, отпечатан в 1994 г. от издателството за научни издания Editura ştiinţifică в Букурещ.
Речникът 15 години успешно изпълнява своята роля на основно лексикографско помагало за преводачи, за студенти и ученици, изучаващи българския език в Румъния и румънския език в България. Dicţionar bulgar-român все още остава първият и единствен голям речник от този тип за румънската и българската лексикография. Изработен на сериозна теоретична лексикографска основа, той представя над 40 000 български думи с техните граматически и стилистични характеристики, с участието им в типичните за българския език словосъчетания. Включен е богат терминологичен материал, както и фразеологизми.
Авторът, като задълбочен и отговорен лексикограф, работи с академичните тълковни речници на двата езика, с Геровия речник и Фразеологичния речник на българския език, със синонимни, терминологични, правописни и други специални речници, както и с двуезични речници, представящи българския и румънския език в съпоставка с други езици или помежду им. Така успява да постигне по-голяма пълнота при разкриване на смисъла на думите, да покаже многозначността и съчетаемостта им. Съумял е да преведе на румънски с необходимия точен контекст трудната в много отношения българска глаголна специфика. Преводът е богат на точни синонимни съответствия, което позволява по-лесно да се намери необходимата дума за предаване на конкретни семантични нюанси.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG