Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Хамамът Балкания

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Хамамът Балкания

Описание

Владислав Баяц е роден през 1954 година в Белград. Автор на стихосбирки, сборници с разкази и романите „Книга за бамбука“,  „Друидът от Синдидун“, „Бягство от биографията“, „Хамамът Балкания“. Носител на две престижни японски награди за хайку поезия,  награда „Стефан Пешич“, награда на фондация „Бранко Чолич“, награда „Златен бестселър“. Носител на престижните литературни награди за 2008 г. за най-добър роман – международната „Балканика“ и сръбската „Исидора Секулич“ .

Човешката съдба е като пясъчна буря – непрекъснато мени посоката си. Как съдбата на Мехмед паша Соколович е завихряла неговия живот? Как Байо Соколович, сърбин, изтръгнат от родното си място още в детството му става еничар, а след това най-мощният и най-дълго властвал велик везир на турската империя?
Действието на романа „Хамамът Балкания“ се развива в два исторически периода – през XVI век и днес, както и на две географски пространства – в Мала Азия и в европейската част на османската империя. Авторът Владислав Баяц реконструира живота и образите на два от колосите на османското величие, по потекло православни християни, следвайки житейския им път през драматичните исторически събития на XVI век. Преминавайки през живота на главните герои, авторът разкрива конфликта между Изтока и Запада, исляма и християнството, родолюбието и предателството, войната и дипломацията, рушенето и изграждането, любовта и омразата.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG