Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Международен граждански процес

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Международен граждански процес

Описание

Когато поради незаконосъобразното си развитие частното /гражданско/ правоотношение с международен елемент потърси защита от съда или от съдия изпълнителя, възникват три групи въпроси от процесуално естество, които трябва да разреши международния граждански процес:

1. Съдът на коя държава, с която някой от елементите на спорното материално правоотношение е  свързано, е компетентен да разреши спора.

2. Какви са особеностите на производството по международни граждански дела у нас – връчване на книжа и призовки в чужбина, събиране на доказателства в чужбина, влияние на чуждото процесуално право при доказване на релевантни за спора факти, възникнали в чужбина.

3. По какъв начин правните последици на едно чуждестранно решение на съд или друг орган се зачитат или изпълняват у нас – допускане и признаване изпълнението на чуждестранни .решения и други актове у нас.

Всяка от трите групи въпроси, предмет на разглеждане от международния граждански процес съдържа общи правни понятия, но се урежда от различни обективни източници: регламенти при действието на правото на ЕС, международни многостранни и двустранни договори, правила от националното законодателство.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG