Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Как да защитим полезните модели + CD

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Как да защитим полезните модели + CD

Описание

Монографията „Полезните модели" е първата книга от поредицата „Как да защитим". Авторът разглежда създаването, експертизата, регистрацията и използването на едни от основните обекти на индустриалната собственост - полезните модели, известни още и като „малките изобретения". Полезните модели, сравнително нови за България, са изключително важни за българската икономика в момента. Те придобиват все по-широка популярност и все по-голямо значение в икономически аспект, като това наложи и законодателна промяна. Всички анализи и избоди в монографията са съобразени с влезлия в сила от 9.11.2006 г. Закон за патентите и регистрацията на полезните модели.
Освен исторически преглед на защитата на полезните модели по света и в България, книгата посочва източниците на правно регулиране, очертава обектите, които подлежат на закрила, както и характерните за тях групи признаци. Акцентира се върху съдържанието на заявките, особеностите в описанието и съставянето на претенциите с логическа структура, експертизата в Патентното ведомство, критериите за регистрация, сроковете на закрила и съдебната практика. За специалистите ще бъде интересен и направеният от автора преглед на някои водещи чуждестранни законодателства, Международната патентна класификация, както и анализа на регистрационната активност на полезните модели в България.
Книгата е предназначена за широк кръг специалисти, работещи в сферата на патентното дело - представители по индустриална собственост, патентни специалисти, юристи, студенти, рекламни агенции, както и за изобретатели и бизнесмени, които са преките потребители на разглежданата индустриална собственост при осъществяване на фирменото ръководството.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG