Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Българската адвокатура. Нормативни актове (1878—2000)

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Българската адвокатура. Нормативни актове (1878—2000)

Описание

Сборникът представя нормативната уредба на българската адвокатура през разглеждания период. Той е събрал във възходящ хронологичен ред всички нормативни актове, които уреждат нейния статут - закони и укази за адвокатурата, законите за тяхното изменение и допълнение.
Включени са и други нормативни актове - решения на Народното събрание, укази на Президиума на Народното събрание и на Държавния съвет, а също и някои разпоредби, които представят отделни страни от регламентацията на адвокатурата За постигане на нужната пълнота е представен Областният закон за адвокатите на Източна Румелия. Поместени са и стенографските протоколи от обсъжданията на Областния закон за адвокатите на Източна Румелия от 1882 г. и Закона за адвокатите от 1888 г. За улеснение на читателите и изследователите е включена селективна библиография на българската литература върху анализа и усъвършенстването на нормативната уредба на авокатурата в България през разглеждания период, която създава основа за по-нататъшни проучвания в тази насока. Текстовете на нормативните актове са публикувани фототипно. Всеки от тях е съпроводен от кратка анотация, съдържаща основните сведения за публикацията му – проект, внасяне в Народното събрание, обсъждане, приемане и обнародване. Поместени са списък на използваните съкращения и именен указател. Предназначението на предлагания сборник е да създаде непосредствена възможност на читателя за досег с автентичните текстове на нормативните актове за адвокатурата, да усети атмосферата на епохата, в която те са сътворени, и най-вече тяхната жизненост, преодоляла изпитанията на бурната история на България.




« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG