Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Конкурентна стратегия

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Конкурентна стратегия

Описание

След като вече е претърпяла близо 60 преиздавания и е преведена на деветнадесет езика, книгата на Майкъл Е. Портър Конкурентна стратегия всъщност е истински двигател за трансформирането на теорията, практиката и обучението по бизнес стратегия в целия свят. Подобно на всички велики открития, тя черпи сили и енергия от невероятната си простота – анализът на Портър свежда сложната конкуренция в сферата на индустрията до пет основни сили. Авторът въвежда един от най-могъщите конкурентни инструменти, разработвани някога: известните негови три основополагащи стратегии – най-ниски разходи, диференциация и фокус, – които структурират задачата за оформяне на стратегическа позиция. Той показва по какъв начин конкурентното предимство би могло да се дефинира посредством относителни разходи и относителни цени, свързвайки го по този начин директно с равнището на печалбата, като представя една цялостна нова перспектива за това по какъв начин се създава и разпределя същата тази печалба.
През тези близо две десетилетия от първото издание на книгата на Портър неговата рамка за прогнозиране на поведението на конкурентите всъщност води до промяна в начина на третиране от компаниите на техните конкуренти, като в същото време утвърждава и една нова дисциплина – оценка на конкурентите.
Конкурентна стратегия запълва една празнота в теорията в сферата на управлението. Тя осигурява солидна основа и опорна точка, върху която да се надгражда цялата по-нататъшна дейност. Освен че създава една ясна структура на пътищата за постигане на по-висока ефективност и доходност на фирмите, богатата рамка на Портър и задълбоченият му анализ представляват един наистина сложен и всеобхватен възглед за конкуренцията, ненадминат през последните двадесет и пет години.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG