Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Питагорейското учение и франкмасонството

  • Питагорейското учение и франкмасонството
    Кат. №: 4678
    Вид: История
    Автор: Колектив
    Издателство: Абагар
    ISBN: 978–954–787–078–9
    Корици: твърда
    Страници: 216
    Формат: 130х200


    Цена: 17,00 лв.



Поръчай


Брой:
  Поръчай


Питагорейското учение и франкмасонството

Описание

Идеята на настоящата книга, шеста от библиотечна поредица Аrs Quatuor Coronatorum, е да разкаже за живота и учението на Питагор от Самос, „най-великият сред елинските мъдреци“ както го нарича Херодот. Древните легенди го описват като полубог и чудотворец, съвършен мъдрец и велик посветен във всички тайнства. Въпреки че в нашите прагматични и технологични времена той е известен по-скоро като математик, отколкото като философ и прорицател, през последните двадесет и пет века мнозина автори и посветени в тайните на езотеричните доктрини твърдят, че питагорейското учение за математическата философия е една от системите на научната мисъл, позволяващи да бъде открита тайната на Битието. Учението на Питагор е изключително важно за масоните, защото то представя основите и философския смисъл на древните посвещения, които са първоизточник на съвременните масонски ритуали.
          В книгата, допълнена с множество ценни илюстрации, животът и учението на Питагор са представени чрез текстовете на двама от най-известните изследователи на неговата философска и езотерична мисъл – Менли Палмър Хол и Едуард Шуре. За първи път на български език са преведени Златните стихове на Питагор, които са единственото оцеляло до днес послание на неговия таен и велик Орден.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG