Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Деликтът в международното частно право

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Деликтът в международното частно право

Описание

Книгата е първото българско самостоятелно актуално изследване на международното частно деликтно право. В центъра на анализа е Регламент „Рим ІІ”, който след 11 януари 2009 г. се прилага пряко във всички държави - членки на Европейския съюз, включително и в Република България, при непозволено увреждане с международен елемент. Представена е и българската национална уредба, съдържаща се в глава ХІ на Кодекса на международното частно право и в други нормативни актове, приложими в ограничения брой хипотези, изключени от предметния обхват на регламента. Специално внимание е отделено на връзката и взаимодействието между Регламент „Рим ІІ” и Регламент „Рим І”, определящ приложимото право към договорни отношения с трансгранични рефлексии.

Книгата предлага цялостна систематика на начина, по който българският съд следва да определя приложимото материално деликтно право. Направен е експертен коментар на обхвата, принципите и начина на прилагане на нормите на международното частно право относно непозволеното увреждане. Подробно изследвани са ключови решения на Съда на Европейския съюз, основополагащи догматични конструкции на българската и чуждестранната теория, както и сравнителноправни законодателни разрешения на повече от двадесет европейски държави.

Подходът е прагматичен: всяка една норма е обсъдена с оглед нейните предпоставки и начина, по който трябва да се прилага на практика. За онагледяване са използвани множество реални примери.

Книгата е предназначена за адвокати с международни клиенти, съдии, учени и студенти с интереси в областта на международното частно право.

 

Боряна Мусева е доктор по право, главен асистент по международно частно право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и адвокат към Софийската адвокатска колегия.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG