Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Сбогом, Шанхай

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Сбогом, Шанхай

Описание

Трилогията на Анжел Вагенщайн „Петокнижие Исааково”, „Далеч от Толедо” и „Сбогом Шанхай” е посветена на съдбата европейските евреи през Втората световна война.Освен в България, те са издадени при много голям медиен отзвук в Германия, Франция и Русия, подготвят се издания на английски и други езици. През 2002 г. „Далеч от Толедо” получи годишната награда на Съюза на българските писатели за роман, както и Международната литературна награда на Сорбоната „Алберто Бенвенист”.

Шанхай през Втората световна война, когато бе под Японска окупация, е кълбо от икономически, политически и военни интереси, дипломатически интриги и лични амбиции. Място засреща на престъпния свят, на международни авантюристи, шпиони и спекуланти, на изкоренени и преследвани хора. Място на блясък и мизерия, на безкрайното унижение и босоногите кули с техните рикши и на малките проститутки с техните пияни моряци, на порцелановата източна нежност и на военната бруталност, на опиума и човешкото падение. Но и последен спасителен бряг, символ на отчаяната надежда за оцеляване.

Шанхай, със своя ограничен статут на открит град, бе единственото място на този свят, което можа да приюти двайсетина хиляди германски и австрийски евреи, предимно интелектуалци, успели да се доберат до устието на великата река Яндзъ, преди крематориумите да обгърнат Европа с тежкия си дим.

Хонкю е кварталъ, който бе превърнат в тяхно гето.

Шанхай се нарича градът на тяхното проклятие, но и на спасението им.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG