Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Лятно пътуване

Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Лятно пътуване

Описание

 

През 1966 г., забогатял след огромния успех на “Хладнокръвно”, Труман Капоти напуска скромния си апартамент в Бруклин заедно с всичко в него -- в това число кашон с книжа, предвидливо спасени от боклука от портиера на блока. Ръкописът на “Лятно пътуване” е бил смятан за изгубен в продължение на 50 години включително от самия Капоти. Открит е случайно в кашона с документи, предоставени за раз- продажба през 2004 г. на аукционната къща “Сотбис” в Ню Йорк. Никой, дори изпълнителят на литературната воля на Труман Капоти, не е подозирал за съществуването на четирите ученически тетрадки, изписани на ръка и съдържащи “Лятно пътуване”. Капоти се залавя с писането му през 1943 г., но го загърбва заради “Други гласове, други стаи” – неговия изумителен дебют, превърнал го в литературен феномен. Връща се нееднократно към изоставеното си произведение през следващите десетина години, завършва го, след което го захвърля на дъното на един кашон.

Главната героиня Грейди Макнийл се отличава със същата заразяваща непринуденост и жизнен кипеж както и Холи Голайтли от “Закуска в Тифани” - най-прочутото създание на Капоти. С младежка жизнерадост, отприщена през едно жежко лято в Ню Йорк, Грейди безупречно улавя земетръсните социални промени, настъпили в американското общество в годините след Втората световна война. “Лятно пътуване” е ново свидетелство за безупречния усет към изящния изказ на един от най-големите писатели на XX век, истинско литературно съкровище.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG