Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Кланица 5

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Кланица 5

Описание

“Кланица 5” е общопризнатият шедьовър на големия американски писател Кърт Вонегът (1922 - ). При всяко положение това е най-известното му произведение, запленило въображението на цяло едно поколение след излизането на романа през 1969 г., с което Вонегът се издига рязко до висините на големите в литературата на XX век, макар че преди това е бил добре известен на немалка група почитатели.

Самият Вонегът цели 24 години преди публикуването на “Кланица 5” непрекъснато споменава, че “пише нещо” и че това ще е “голям антивоенен роман”. Решението да го напише се заражда у него след като е освободен от германски военнопленнически лагер в края на Втората световна война, където през 1945 г. става свидетел на бомбардировката на Дрезден от съюзническите войски. Преживяванията на главния герой Били са достоверно описание на всичко, през което е преминал самият Вонегът.

Но още в началото на романа става ясно, че премеждията на Били включват между другото и факта, че той е експонат в зоологическа градина на планетата Тралфамадор, като другата половина на експоната е екзотична танцьорка на име Монтана Уайлдхак, изчезнала от Земята преди години. По пътя срещаме много други незабравими герои, които почитателите на творчеството на писателя познават от другите му романи, затова “Кланица 5” е своего рода билет към състрадателния и всеобхващащ свят на Били Пилгрим и други персонажи от света на Кърт Вонегът.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG