Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Български пословици и поговорки

  • Български пословици и поговорки
    Кат. №: 747
    Вид: Хоби
    Автор: Стефана Стойкова
    Издателство: Колибри
    ISBN: 978-954-529-569-0
    Корици: Твърда корица
    Страници: 430
    Формат: 13/20


    Цена: 20,00 лв.



Поръчай


Брой:  
  Поръчай


Български пословици и поговорки

Описание

 

Пословиците и поговорките са едно от най-ценните богатства в българското фолклорно наследство. За разлика от повечето жанрове на народното творчество, те продължават да са жива част от говоримия български език. Нещо повече, те постоянно се обогатяват с нови текстове, създадени в съвременните социокултурни условия.

Този нов сборник съдържа над 6000 български пословици и поговорки (паремии) от цялата българска територия, подбрани както от престижни публикации като известния сборник на П. Р. Славейков, Сборника за народни умотворения, Речника на Найден Геров и други, така и от по-нови записи, някои от които непубликувани досега. Материалът е систематизиран в отделни рубрики – смислови гнезда. На много места под линия се дават бележки за произхода или употребата на паремията, както и за връзката й с други фолклорни жанрове – анекдоти, приказки, песни, гатанки и пр. В отделен списък се поясняват някои чужди или диалектни думи, употребени в текста на пословиците.

Особена стойност има Показалецът на използваните в текстовете думи за хора, предмети и понятия, който не само улеснява читателя да намери бързо търсената от него пословица, но и разкрива понятийната и образната система на българските паремии, предлагайки възможност книгата да се използва и на друго ниво – за научни образователни и изследователски цели.

Изданието е предназначено за най-широк кръг читатели. То представлява интерес както за студенти, ученици, преподаватели, журналисти, политици и любители, така и за изследователи на езика, фолклора и културната комуникация в нашето общество.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG