Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Осигурително право

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Осигурително право

Описание

В третото актуализирано и допълнено издание на учебника са застъпени всички основни проблеми на учебната дисциплина „осигурително право”; теоретични обяснения на действащото законодателство; анализ на практиката по неговото прилагане, както и предложения за законодателно усъвършенстване. Сложната и динамична материя на осигурителното право е разгледана прецизно, с приложена библиографска справка за основната литература към всяка глава; структурата на изложението е ясна и детайлна и позволява задълбочаване в проблематиката. Последователно са разгледани институтите на общата част на осигурителното право: понятието за обществено осигуряване, обща характеристика, метод на правно регулиране, източници на отрасъла, основни принципи, както и основните категории на осигурителното право: осигурени социални рискове, осигурени лица, осигурители, осигурителни органи, осигурителни правоотношения. В специалната част са изследвани основните характеристики и общите правила на краткосрочното и дългосрочното социално осигуряване, производство, режим на здравното осигуряване, осигурителноправни спорове. В сравнителноправна перспектива авторката разглежда особеностите на международното осигурително право, както и това на Европейския съюз. В новото издание е отделено място и на координацията на системите за социална сигурност в Европа - свързана с непознати досега законодателни и практически проблеми.
Като резултат от дългогодишната преподавателска и изследователска дейност на проф. Красимира Средкова, учебникът представлява ценно научно изследване. Неговата полезност е безспорна не само за студентите в юридическите факултети, но и за цялата експертно-юридическа читателска аудитория.


« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG