Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Знаете ли, че можете да носите един чифт дънки в продължение на месеци, без да ги перете.

Екип от 30 доброволци в Австралия се съгласи да носи един чифт дънки пет дни в седмицата в продължение на три месеца. По време на експеримента на участниците било забранено да перат дънките или да обличат нещо друго освен тях, съобщава БГНЕС.

Тестът, след края на експеримента, не открил никакво наличие на неприятна миризма. Специалистите обясниха, че наистина не трябва да перем дънките толкова често, защото петната идват и си отиват. Ако ги оставим непрани за няколко седмици, ще се убедим че петната просто изчезват.

Това се потвърждава и по-ранни изследвания, според които дънките могат да не се перат повече от година, без да започнат да задържат вредни бактерии.

В началото на годината американски студент направил експеримент да носи едни и същи дънки в продължение на 15 месеца. На всеки 30 дни студентът проверявал за наличие на вредни микроорганизми. Оказало се, че количеството на опасни бактерии не се увеличило.

Професорът по текстилни науки Рейчъл Макуин, който провел изследване в Департамента по екология, достигнал до същите изводи и бил удивен. Докторът също не намерил микроорганизми, които могат да навредят на кожата.

Напротив, дори достигнал до извода, че да не си переш дънките може да има и положителни страни. Липсата на пране и гладене запазва денима за по-дълго време, тъй като заради праха за пране дънките губят своята еластичност и избеляват.

 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG