Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

google

Технологията за ориентиране в градски пространства Google Street View пристига в България. Тя е развита от калифорнийския интернет гигант, ползва се съвместно с програмата Google Earth и сайта Google Maps ("Гугъл Земя" и "Гугъл Карти") и позволява да се придобие ясна представа за всяка една улица или сграда в определен град. Пред БТА мениджърът по комуникации на Гугъл Майкъл Валво коментира, че е планирано да бъдат заснети хиляди километри български пътища и улици в десетки градове в цялата страна. Функцията вече е въведена в 30 държави и се очаква в България екипите да започнат да събират данни още преди края на месеца.

Събирането на данни ще стане с помощта на приспособени със специални камери автомобили. Камерите са монтирани на покрива на колите върху стативи, дълги около метър и половина. Те са разработени от Гугъл и могат да снимат 360-градусови панорамни пейзажи; най-новите камери могат да снимат кадри с висока резолюция. Колите ще се движат по всички улици на градовете, както и по междуградските пътища. Компанията използва също и велосипеди, които достигат недостъпни за автомобилите места. Базата данни със снимки за Street View (буквално "Уличен изглед") е въведена в Америка през май 2007 г, след което са добавени 30 държави, най-вече в Северна Америка и Западна и Северна Европа. През 2010 г в мрежата е включена и Румъния. Приложението е само една от многото добавки към програмата Google Earth, които позволяват на потребителите да са по-добре запознати със света и вселената. Други приложения са Google Sky, Google Ocean, Google Moon и Google Mars ("Гугъл небе", "Гугъл океан", "Гугъл Луна" и "Гугъл Марс").

Технологията Street View не е минала изцяло без полемика. С влизането й в почти всяка една държава се развихрят спорове за това дали наличието на наземните кадри няма да предизвика навлизане в личното пространство на хората. Особено в държави като Англия, където много хора живеят в отделни къщи, е имало опасения, че кадрите ще позволят на престъпници да разглеждат подробно и на спокойствие обектите, които целят да ограбят. В няколко държави са предизвиквани разследвания, след които Google Street View е била временно или постоянно спирана. Сред тях са Австралия, Германия и Индия.

През 2008 г. Гугъл започва да замъглява лицата на хора, които са заснети в кадри, а от компанията уверяват, че позволяват на потребители да помолят дадени снимки на хора или на места да бъдат премахвани. Все пак има документирани случаи на хора, хванати в неблагоприятни ситуации - такива, които си бъркат в носа, които пушат до надписи за непушачи или излизат от стриптийзьорски клубове. От друга страна пък почитатели на групата Оейзис бяха доволни да забележат певеца Лиъм Галахър да пие бира пред заведение в Северен Лондон.

 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG