Търси

Раздели

Начало Компютри и ЕлектроникаМобилни телефониКнигиНаучнопопулярнаЛюбовни романиПоезияРомани и разказиБизнесЛатиноамериканска литератураДетски книжкиДетска литератураДомашни любимциЕнциклопедияЗакониЗлатни детски книгиИзкуствоИсторически романиИсторияКомпютърна литератураКриминални и трилъриМедицинаПублицистика, политикаПриродатаПътеводители, пътеписиПсихологияРелигии, вярванияСоциология и философияСпорт и здравеУчебна литератураФантастика и фентъзиХобиХудожествена литератураХуморЧужди езициЮридическа литератураПарфюми

Нови продукти

Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Dell XPS 13 9360 Ultrabook
Ръката на пророка
Ръката на пророка

Новини

11-03-13
Харлем шейк
Скандал се разрази в елитната пловдивска хуманитарна гимназия.

11-03-13
Ford China
През тази година, Ford ще представи в Китай редица нови модели.

11-03-13
Божидар Димитров
Смърт - заплашиха македонци

Всички новини
 

Покривът

Поръчай


Брой:
  Поръчай


Покривът

Описание

Всичко, което случва в развоя на сюжета -  пречупените съдби на героите, наранената им психика, моралния релативизъм и идейния фанатизъм, подлостта и кариеризма, социалната и политическата  пропаст между управниците и народа, недоверието и  подозрителността, греховете на миналото и сегашните извращения – това  са гнилите и лъжливите основи на Покрива . Той просто няма как да не падне, защото  в основите му е за­ложена антихуманната  утопия. Тя е  тотално сгрешената, обречената осно­ва.
Срутването не е инцидент или грешка, то е симптом за корозия  и  за­боляване на обществото. Гигантският  Покрив, който би трябвало да изра­зява триумфа на системата, става емблема на нейната неминуема  гибел.  Може ли да се каже, че тази книга днес не е актуална?
Обяснимо е, че романът, предрекъл  неизбежното сриване на тоталитарния свят, не е бил допустим в тогавашните условия. В началото на 60-те години буренът на тоталиризма е задушил напълно цветовете на демокра­цията,  съветският империализъм е подавил  националния дух, а мракобе­сието стъпква всеки кълн на съвестта. Но се намира един  писател, който има  смелостта и куража да оповести, че хората на словото и духа могат и са длъжни да променят историята. Като изричат истината и си заложат не­покорната глава, дори като обещаят живота си на Свободата.
Георги Марков следва светещите стъпки, врязяни в отечествената  мартирология, той  приживе е влязъл във възрожденската будителска традиция. Но колцина днес следват примера на великите синове на нацията? Поради което не само прословутият покрив край Перник, цялата страна е в руини и скоро няма да се вдигне изпод  отломъците на апатията и отчаянието.

« Назад
 

Потребители

Вход
Регистрация | Забравена парола

Най-продавани

Непозволени игри
Непозволени игри
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP  - Тестер за жени
AGENT PROVOCATEUR Strip EDP - Тестер за жени

Информация

Начало ФирматаУсловия за ползванеГаранционни условияПлащане и доставкаЧесто задавани въпроси Връзки Контакти
Goods.bg
© 2009 goods.bg       WebDesignBG